Σμύρνη 1922, Σεπτεμβριανά 1955, Αιγαίο, Κύπρος και Έβρος 2020, ίδιος θύτης, ίδιο θύμα | PellaNews

Σμύρνη 1922, Σεπτεμβριανά 1955, Αιγαίο, Κύπρος και Έβρος 2020, ίδιος θύτης, ίδιο θύμα

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης 

 

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί δύο εγκληματικές ιδεολογίες, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό: Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη,  και στη συνέχεια Καλάβρυτα, Κάνδανος, Δίστομο,  Χορτιάτης, Δομένικο, Πύργοι, Μεσόβουνο.

Σήμερα, στον 21ο αιώνα,  υφίσταται τη συνέχεια των δύο αυτών εκφράσεων της ατιμώρητης βαρβαρότητας: τον εθνικιστικό και επεκτατικό μηχανισμό της Τουρκίας του Ερντογάν στη Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη.

Η ιστορία  έχει καταγράψει ότι οι Έλληνες γνωρίσαμε τη  βία με τη μορφή του Κεμαλισμού, του προδρόμου, του δασκάλου του Χίτλερ. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες που γνώρισαν τις πορείες θανάτου, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Θράκη τα «Αουσβιτς εν ροή» του Κεμάλ και αργότερα το Νταχάου, το Άουσβιτς, το Μαϊτχάουζεν του Χίτλερ και σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου από τον Ερτογάν.

Επιπλέον οι Έλληνες στο Μεσόβουνο και  στους Πύργους Εορδαίας, στα Κερδύλια και αλλού γνώρισαν και τις δύο εγκληματικές ιδεολογίες του 20ου αιώνα, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, οι οποίες σήμερα αναπαράγονται και επιβιώνουν με τη μορφή του σωβινισμού του Ερντογάν.

Επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε ως Ναζισμός, επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε, επαναλαμβάνεται ως επεκτατισμός του Ερντογάν.  Αν είχαν τιμωρηθεί τα τάγματα εργασίας, τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ελλήνων που δημιούργησε ο Κεμάλ  δεν θα είχαμε Άουσβιτς. Η ιστορία των τελευταίων  ετών έδειξε ότι η συνεχής ατιμωρησία του Κεμαλισμού, δηλαδή του Ναζισμού, επιτρέπει την επανάληψη της  ιστορίας μέχρι τις ημέρες μας. Η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη είναι οι μάρτυρες του Κεμαλισμού και του Ναζισμού του 21ου αιώνα, είναι ο φασισμός που εκπορεύεται από τη σημερινή Τουρκία. Της χώρας με τις περισσότερες φυλακές στον πλανήτη, της χώρας με τους περισσότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.

Ότι έχει απομείνει από διεθνείς και οι ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως όμως  οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οφείλουν  να σταματήσουν  τον μηχανισμό του θανάτου που αντιπροσωπεύει ο πρόδρομος του Ναζισμού ο Κεμαλισμός και σήμερα να αντισταθούν στη βαρβαρότητα που εκπέμπεται από τα ανατολικά μας και αποσταθεροποιεί  όλην την περιοχή.

Μπροστά στην επίσημη σιωπή και αδιαφορία, οι πολίτες, οι διασωθέντες και οι απόγονοι των θυμάτων και των διασωθέντων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, αντιστεκόμαστε στον επεκτατισμό και τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία του Ερντογάν,  δείχνουμε με το λόγο, την πράξη και τη στάση μας, την οδό της συνέχειας και της αντίστασης του Ελληνισμού.

Το άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Χρόνος Κομοτηνής

 

malkidis.blogspot.com