Τα μικροσυμφέροντα κόντρα στην επιβίωση της Superleague | PellaNews

Τα μικροσυμφέροντα κόντρα στην επιβίωση της Superleague

Ο συνεταιρισμός της Superleague έχει πολλά χρόνια να θυμίσει… συνεταιρισμό. Η πιο μεγάλη έκπληξη μάλιστα έχει να κάνει με το ότι ακόμη διατηρείται αυτή η προσπάθεια (το κτίριο, η διοίκηση, οι συνεδριάσεις) των ΠΑΕ να συζητήσουν και να διασφαλίσουν τα κοινά συμφέροντά τους.  

Όπως και να έχει φθάσαμε σε μία απίστευτη χρονική περίοδο όπου κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας κινδυνεύουν οι πάντες και τα πάντα, ενώ είναι μεγάλο θέμα για τον καθένα πώς θα σταθεί στα πόδια του. Το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για να το εξειδικεύσουμε για το πρωτάθλημα της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Η κρισιμότητα της κατάστασης φανερώνεται από τη διακοπή του πρωταθλήματος, την αδυναμία να επαναρχίσει και τα αλλεπάλληλα συμβούλια μέσω τηλεδιασκέψεων στα οποία ΔΕΝ λαμβάνονται αποφάσεις.

Οι ΠΑΕ είχαν και έχουν να σκεφτούν και να αποφασίσουν για το πώς θα τελειώσει –όσο πιο ομαλά γίνεται- η φετινή σεζόν, αλλά και πώς θα ξεκινήσει η επόμενη χωρίς 3-5-8 ομάδες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής. Μην ξεγελιόμαστε. Αυτό είναι το θέμα.

Μετά από όλα όσα γίνονται λοιπόν, μετά και το χθεσινό αδιέξοδο σε πολλά από τα θέματα που επί τέσσερις ώρες συζητήθηκαν ΧΩΡΙΣ να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις, είναι ξεκάθαρο πώς όσο οι ΠΑΕ σκέφτονται και πράττουν με βάση τα μικροσυμφέροντά τους, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν όρθια τη SuperLeague. Επειδή πολλοί μπερδεύονται και ακόμη πιστεύουν ότι έχει μεγαλύτερη αξία τι είπε ή πώς επιτέθηκε ο Μαρινάκης, ο Αγραφιώτης, η Σουλούκου και ο Καραπαπάς στον Γκαγκάτση και τι απάντησε στον καθένα ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, το θέμα είναι πλέον πολύ πιο σοβαρό. Εδώ τώρα μιλάμε για την επιβίωση του ποδοσφαίρου μας.

Μην ξεγελιέστε! Δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο αν στην επόμενη Λίγκα κατέβουν έξι ομάδες, ή αν τέλος πάντων δηλώσουν συμμετοχή τέσσερις μεγάλες ομάδες, άλλες δύο-τρεις υγιείς οικονομικά ΠΑΕ και άλλες πέντε-έξι που απλά θα φυτοζωούν και θα περιμένουν κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα κάτι πρόσκαιρο για να μην διαλύσουν.

Περισσότερα στο https://www.gazzetta.gr/