Βαγγέλης Μαρινάκης – Αλμα 12 θέσεων στη Lloyd’s List Power 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας | PellaNews

Βαγγέλης Μαρινάκης – Αλμα 12 θέσεων στη Lloyd’s List Power 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

Για μια ακόμη χρονιά – τη 12η στη σειρά – ο Βαγγέλης Μαρινάκης περιλαμβάνεται στους 100 κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας που καταρτίζει κάθε χρόνο η Lloyd’s List, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική ναυτιλιακή εφημερίδα του κόσμου. Για το 2021 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβηκε στην 47η θέση της εν λόγω λίστας πετυχαίνοντας άλμα 12 θέσεων σε σχέση με πέρυσι, απόρροια της περαιτέρω αναγνώρισης του ρόλου του στη διεθνή ναυτιλία.

Στον πρόλογο του σημειώματος που εξηγεί τους λόγους για τη συμπερίληψη του κ. Μαρινάκη στη λίστα «One Hundred People» η Lloyd’s List αναφέρει ότι ο Έλληνας εφοπλιστής είτε αγοράζει, είτε πουλάει, παραγγέλνει, συγχωνεύει, φαίνεται πάντα να δημιουργεί αξία και να ενισχύει τη φήμη του ως οξυδερκούς διαπραγματευτή, ενώ επεκτείνει τον όμιλό του μακροπρόθεσμα.

«Στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης»
«Επιπλέον των μεγάλων συμφωνιών σε πολλούς ναυτιλιακούς τομείς, το αφεντικό της Capital έχει διασφαλίσει ότι ο όμιλός του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξερεύνησης πιο πράσινων τεχνολογιών», προστίθεται στο σημείωμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φωτογραφία του που συνοδεύει το κείμενο υπάρχει η λεζάντα: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.