Κομήτης Neowise: Εντυπωσιακές εικόνες από τον φωτεινότερο κομήτη που φαίνεται με “γυμνό” μάτι στη Γη | PellaNews

Κομήτης Neowise: Εντυπωσιακές εικόνες από τον φωτεινότερο κομήτη που φαίνεται με “γυμνό” μάτι στη Γη

Αναμφίβολα το θέαμα ενός κομήτη στον ουρανό είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα που μπορεί να αντικρίσει κανείς σε ολόκληρη τη ζωή του. Τα μαύρο του ουρανού τη νύχτα σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα που “εκπέμπει” ο κομήτης καθιστούν την εικόνα σαγηνευτική.

Επιμέλεια: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Ένας από τους εντυπωσιακότερους και φωτεινότερους κομήτες που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από το ομώνυμο υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASΑ είναι ο Neowise και τις τελευταίες μέρες είναι ορατός στη Γη με γυμνό μάτι.

Η διάμετρός του είναι πέντε χιλιόμετρα και μόλις πέρασε στο κοντινότερο σημείο από τον ήλιο (περιήλιο) αυξήθηκε εντυπωσιακά η φωτεινότητά του, λόγω ανάφλεξης των εξωτερικών στρωμάτων του.

Έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά που τον κατέστησε ορατό από τη γη κατά το πέρασμά του σε απόσταση ως και 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος ορατός κομήτης με γυμνό μάτι εδώ και 23 χρόνια στο βόρειο ημισφαίριο.

Ο συγκεκριμένος κομήτης υπολογίζεται πως θα περάσει ξανά από τη γη μετά από 6.800 χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το ThessToday.gr εξασφάλισε φωτογραφίες του Καβαλιώτη φωτογράφου, Κωνσταντίνου Πατσουλίδη, στις οποίες φαίνεται ο κομήτης Neowise. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στα Τενάγη Φιλίππων, στη Καβάλα τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Ιουλίου, μεταξύ 04.00 με 05.30, όταν και ήταν ορατός στην περιοχή.

thesstoday.gr.gr