Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Σπυρίδων Θεσσαλονίκης | PellaNews

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Σπυρίδων Θεσσαλονίκης

Με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό εορταστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδριας Θεσσαλονίκης. 

Στην θεία Λειτουργία χοροστατήσε ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλιδης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ο πατέρας Αντώνιος είναι άλλωστε ένας ιεράρχης με πυρήνο λόγο και αγάπη για την πατρίδα αλλα και την ορθόδοξη πίστη, την οποία υπηρετεί από μικρό παιδί. 

Δείτε την δήλωση του Αρχιμανδρίτη Αντωνίου

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την ελευθερία μας, από τον οθωμανικό ζυγό , δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παππούδες , τους γονείς, τους διδασκάλους μας και τους ευεργέτες μας! Αυτοί μας μεταλαμπαδεύσαν τους αθλους και τους αγώνες που διεξήγαγαν οι προγόνοι ηρωες μας, υπέρ της Πίστεως μας και της φίλτατης Τρις ένδοξου Πατριδος ημων Ελλαδος! Εμείς στην Τριανδρια,  έχουμε την μεγαλύτερα στην ηλικία συνεργάτιδα μας, την  ευλαβέστατη και ευγενέστατη κυρία Αργυρω Καλαιτζογλου,  που με τον δικό της τρόπο συμμετέχει έμπρακτα σε αυτούς τους εορτασμούς της Πατριδος μας! Ντυμένη με την στολή της Αμαλίας , εκπέμπει την αγάπη της τόσο στην εκκλησία, την Πατρίδα και σε όλους εμάς τους νεότερους , για τι ναι είναι βασίλισσα και βασιλομήτωρ στην αγαπωσα καρδιαν της προς όλους εμάς! Την αγαπάμε , την σεβόμαστε, την τιμούμε , ακούμε τις νουθεσίες της και ευχόμεθα στον αγιο Θεό,  για την υγεία και την μακροημέρευση της! Χρόνια πολλά σε όλους !