Τα 5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και σας προσθέτουν χρόνια | PellaNews

Τα 5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και σας προσθέτουν χρόνια

Από κοντά ή μακριά καρέ μέχρι μακριά και ανέμελα, τα μαλλιά είναι σημαντικό ατού για κάθε γυναίκα, αφού αποτελούν το «όπλο» της για να πετύχει μοναδικές εμφανίσεις και να σαγηνεύσει τους πάντες, όπου κι αν βρεθεί. Ωστόσο, πολλές από εσάς κάνετε το λάθος κι επιλέγετε το μη ιδανικό χτένισμα ή κούρεμα, με αποτέλεσμα να προσθέτετε χωρίς λόγο επιπλέον χρόνια στην ηλικία σας. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό πρέπει να σταματήσει και να εντοπίσετε ποια είναι αυτά τα λάθη, ώστε να μην τα επαναλάβετε. Έτσι, θ’ αποκτήσετε ανανεωμένη και λαμπερή όψη. Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Μήπως κάνετε κι εσείς ένα ή και περισσότερα από αυτά;

1. Τα αφήνετε πολύ μακριά

Τα μακριά μαλλιά καλό είναι να υιοθετούνται από γυναίκες νεότερης ηλικίας, ακριβώς γιατί αναδεικνύουν περισσότερο την ανεμελιά που τις χαρακτηρίζει. Όσο μεγαλώνετε, προτιμήστε hairstyles, πιο κοντά, διότι έτσι θα κολακεύσετε περισσότερο το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σας, ενώ ταυτόχρονα θα προσδώσετε στην εμφάνισή σας μεγαλύτερη κομψότητα και γοητεία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γαλλίδες προτιμούν τα κοντά καρέ.

 

2. Διατηρείτε για πολύ καιρό το ίδιο κούρεμα

Το να έχετε το ίδιο κούρεμα για πολλά χρόνια σίγουρα δε σας βοηθάει, γιατί πολύ απλά οι τάσεις στα μήκη αλλάζουν συνεχώς και δεν είναι σωστή κίνηση να μένετε στο παρελθόν, καθώς έτσι σας προσθέτετε έξτρα χρόνια. Μάλιστα, η αλλαγή μήκους θα σας ανανεώσει και θα σας χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να δείχνετε πιο νέες απ’ ό,τι είστε στην πραγματικότητα.

3. Δεν τα στεγνώνετε σωστά

Όταν δε στεγνώνετε και δεν περιποιείστε σωστά τα μαλλιά σας, το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσετε ένα ατελές hair look, με φριζαρισμένες τρίχες, ακανόνιστες μπούκλες, ειδικά εάν έχετε σγουρά μαλλιά, και όγκο. Όλα αυτά θα σας προσθέσουν περισσότερα χρόνια και δεν το θέλετε αυτό.

4. Επιλέγετε το λάθος χρώμα μαλλιών

Η απόχρωση που θα πρέπει να επιλέξετε για τα μαλλιά σας, καλό είναι να συμβαδίζει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας. Αφήστε για λίγο τα trends στην άκρη και δείτε τι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο. Από κόκκινο ή χάλκινο και ανοιχτό ξανθό μέχρι σκούρο καστανό και μαύρο, θα βρείτε οπωσδήποτε τον τέλειο για εσάς τόνο.

5. Αφήνετε την βαφή μαλλιών να ξεθωριάσει

Σίγουρα οι πολλές καθημερινές υποχρεώσεις δε σας επιτρέπουν να επισκέπτεστε τόσο συχνά όσο θα θέλατε το κομμωτήριο, με αποτέλεσμα η βαφή -όποια κι αν είναι αυτή- να ξεθωριάζει και να σας κάνει να δείχνετε απεριποίητη και άρα μεγαλύτερη ηλικιακά.

 

Πηγή: glow.gr