Ποιός… τον πιάνει. Ο Τραμπ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση | PellaNews

Ποιός… τον πιάνει. Ο Τραμπ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Καταλαβαίνουμε όλοι… τι έρχεται. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση, στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, και προφανώς στον Λευκό Οίκο… ανοίγουν σαμπάνιες.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Rasmussen Reports, που παραδοσιακά θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες, δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ προβάδισμα 1% έναντι του Τζο Μπάιντεν, 47%-46%. Η διαφορά είναι οριακή και… βαθιά μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, η εταιρεία ωστόσο σημειώνει με νόημα στην ανάλυσή της ότι είναι το πρώτο… προσπέρασμα του Τραμπ στον Μπάιντεν από την άνοιξη, και την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ψυχολογικό συμπέρασμα του προσπεράσματος Τραμπ έρχεται σε συνέχεια δημοσκοπήσεων που καταγράφουν σταθερή μείωση της διαφοράς του από τον Τζο Μπάιντεν, πολλές φορές στα όρια του στατιστικού λάθους, τη στιγμή που ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου έχει ανακάμψει σε Πολιτείες-κλειδιά, οι οποίες και θα κρίνουν τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

aftodioikisi.gr