Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συντριβή βουλγαρικού μαχητικού MiG-29 | PellaNews

Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συντριβή βουλγαρικού μαχητικού MiG-29

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας συνετρίβη ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την διάρκεια ασκήσεων που λάμβανε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι βουλγαρικές αρμόδιες αρχές επιβεβαίωσαν το τραγικό περιστατικό, ενώ σημείωσαν πως ο πιλότος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, όμως οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ένα το μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 συμμετείχε σήμερα σε αεροπορική άσκηση «Shabla 2021», χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες και οι συνθήκες γύρω από τις οποίες έλαβε χώρα η συντριβή. Κατά τις 12:45 (τοπική ώρα) τα ίχνη του μαχητικού «χάθηκαν» από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν εντός χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αεροπορικές δυνάμεις και στην ηγεσία, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για τον εντοπισμό του MiG-29.

Τέλος, λόγω του ατυχούς συμβάντος ακυρώθηκε και η αεροπορική άσκηση.

πηγή: newsit.gr, onalert.gr