«Σήμερα το πρωί έμαθα πού μετέφεραν τον πατέρα μου» | PellaNews

«Σήμερα το πρωί έμαθα πού μετέφεραν τον πατέρα μου»

Με ένα τηλεφώνημα από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, ενημερώθηκε ο κ. Σάκης ότι ο ηλικιωμένος πατέρας του, που πάσχει από άνοια και φιλοξενούνταν στη δομή, βρέθηκε θετικός στον ιό και μεταφέρεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο γιος του ασθενούς, ενημερώθηκε χθες από τον οίκο ευγηρίας για τα κρούσματα, ωστόσο μόλις σήμερα το πρωί κατάφερε να μάθει σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται o πατέρας του. «Είναι ιδιαίτερη κατάσταση και είμαστε ανήσυχοι, είναι η αλήθεια. Δεν το περιμέναμε. Θεωρούσαμε ότι ο οίκος ευγηρίας, τηρούσε όλα τα πρωτόκολλα καθώς από την αρχή της πανδημίας δεν επιτρεπόταν καν το επισκεπτήριο συγγενών», αναφέρει στο ThessToday.gr.

Αυτό που τον ανησυχεί ωστόσο είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

«Από τον οίκο ευγηρίας, μου μετέφεραν ότι αρμόδιοι για να με ενημερώνουν από εδώ και πέρα είναι οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι με τη σειρά τους μου είπαν ότι το μεσημέρι θα μπορέσω να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ακόμα γίνονται εισαγωγές» αποκαλύπτει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα καθώς οι ασθενείς είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις. «Οι άνθρωποι δεν συνεργάζονται, δεν αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί. Εδώ σε εμάς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν μπορούμε να τηρήσουμε τους κανόνες. Πόσω μάλλον άνθρωποι που δεν είναι και καλά», τόνισε.

Η αγωνία κατακλύζει τους συγγενείς και τους οικείους των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό και έχουν μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ, στο Ιπποκράτειο και το Παπανικολάου. Οι ίδιοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους στα νοσοκομεία ή ακόμα και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή τους.

Άλλωστε όλοι έχουν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους από τον Μάρτιο. «Και εμείς, όπως και οι άλλοι συγγενείς, βλέπαμε τους δικούς μας μόνο πίσω από το τζάμι της υποδοχής (του οίκου ευγηρίας) ή στο μπαλκόνι από απόσταση» καταλήγει, φορτισμένος συναισθηματικά ο κ. Σάκης.

πηγή: thesstoday.gr