Έργα και όχι λόγια από τον Κώστα Μπακογιάννη | PellaNews

Έργα και όχι λόγια από τον Κώστα Μπακογιάννη

Μέσα σε λίγους μήνες ο Κώστας Μπακογιάννης κατάφερε να αναμορφώση την πλατεία Ομονοίας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς μεγάλα λόγια, αναμόρφωσε την ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας και το συντριβάνι της.

Θα καταφέρει η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας να δώσει νέα ζωή και νέα πνοή σε μια περιοχή που υποβαθμίστηκε ίσως όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια;

Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο στοίχημα του δήμου Αθηναίων καθώς βρισκόμαστε πλέον  στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια της νέας πλατείας.

Τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πλάνα με συνεργεία που γεμίζουν το στρογγυλό σιντριβάνι με νερό, αλλά και πανοραμικά πλάνα με drone από το συντριβάνι.

Το μεγάλο στοίχημα της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας

Ο σχεδιασμός παραπέμπει στην γνωστή αναφορά των περασμένων δεκαετιών (προ της κατασκευής μετρό), όταν το στρογγυλό σιντριβάνι με το γκαζόν και τους τεράστιους πίδακες νερού είχε αναδειχθεί σε εμβληματικό τοπόσημο του κέντρου.

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια. 

Επίσης στη σύγχρονη κατασκευή θα προστεθούν κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα της περιοχής, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο αλλά και σε πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.