Αθώωσαν αστυνομικούς που δεν πλήρωσαν τα ποτά τους στο μπαρ | PellaNews

Αθώωσαν αστυνομικούς που δεν πλήρωσαν τα ποτά τους στο μπαρ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κω οι δύο αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί από συναδέλφους τους επειδή δεν πλήρωσαν τα ποτά που ήπιαν σε νυκτερινό κέντρο του νησιού.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών ηλικίας 37 και 34 ετών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος και απατηλή πρόκληση βλάβης και παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία μετά από αναβολή έγινε χθες.

Το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, έκρινε κατά πλειοψηφία αθώους τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, ομόφωνα αθώους για την παράβαση καθήκοντος ενώ κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για την απατηλή πρόκληση βλάβης, λόγω έλλειψης εγκλήσεως, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

Απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο αστυνομικοί έκαναν λόγο για «παρεξήγηση», είπαν ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πως όταν τους ζητήθηκε επέδειξαν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα χωρίς όμως να διενεργήσουν έλεγχο ή να δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο κατηγορούμενοι στις 16 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα πήγαν σε νυχτερινό κέντρο του νησιού και σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, δήλωσαν ότι ανήκουν σε ειδική υπηρεσία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

Κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ, σε σημείο που μέθυσαν, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης, αλλά έφυγαν χωρίς να πληρώσουν το λογαριασμό, επαναλαμβάνοντας την ιδιότητά τους. Ο ιδιοκτήτης, όμως, μόλις οι δύο άνδρες έφυγαν, κάλεσε την αστυνομία, κατήγγειλε το περιστατικό και ο 37χρονος και ο 34χρονος, συνελήφθησαν.

Οι δύο αστυνομικοί, αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρετούν στο νησί της Κω ως αποσπασμένοι.

Πηγή: Η Ροδιακή

Αναδημοσίευση: skai.gr