Ασφυκτιά το Ε.Σ.Υ: Θα βιώσουμε μια τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα | PellaNews

Ασφυκτιά το Ε.Σ.Υ: Θα βιώσουμε μια τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι το εθνικό σύστημα υγείας με τα νοσοκομεία της χώρας να πιέζονται, όσο ο κορονοϊός καλπάζει. Ειδικοί και στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα. Ανάμεσα τους και ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου.

Ο κ. Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά: “Καλές οι συζητήσεις περί μάσκας, περί υποχρεωτικότητας, αλλά ο ιός δεν ρωτάει, δεν διαπραγματεύεται. Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής. 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε 2 ασθενείς. Ανεμβολίαστοι κι αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα εφιάλτη. Τώρα τον ζούμε. Δυστυχώς οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.”

Και συνέχισε εξηγώντας ότι “αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε μια τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα. Το σενάριο του Οκτωβρίου βλέπουμε να ξεκινάει πολύ νωρίς. Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα. Αν η πολιτεία δεν δείξει αποφασιστικότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη. Είναι αυτή η μετάλλαξη, η υπερμεταδοτική. Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν παρέλαση στα νοσοκομεία για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κορονοϊό; ”

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Κάνω έκκληση στους πολίτες οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να εμβολιαστούν”

Πηγη Debater.gr