Βέροια: Πρώτο «κουδούνι» σήμερα για τα προσφυγόπουλα στην Αγ. Βαρβάρα | PellaNews

Βέροια: Πρώτο «κουδούνι» σήμερα για τα προσφυγόπουλα στην Αγ. Βαρβάρα

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και για τα προσφυγόπουλα που ζούνε στο camp της Αγίας Βαρβάρας. Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Βαρβάρας, όπου σήμερα ξεκίνησε η
λειτουργία του ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων), που υποδέχθηκε 15 παιδιά, από τα 32 που είναι εγγεγραμμένα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους και τα υπόλοιπα παιδιά.

Το πρώτο «κουδούνι» συνοδεύτηκε από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, διοργανώνοντας μια μικρή γιορτή, μοιράζοντας στα παιδιά μπαλόνια, χυμούς, γλυκά και κατασκευές που ετοίμασαν οι μαθητές του δημοτικού της πρωινής βάρδιας και καλωσορίζοντάς τα με χαμόγελο και μια θερμή αγκαλιά.

Παρόντες στο καλωσόρισμα ήταν ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βεργίνας - Παλατιτσίων Λάζαρος Σουλίδης, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Γεώργιος Μακαρατζής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής, καθώς και οι δάσκαλοι που στελεχώνουν το ΔΥΕΠ. 

veriotis.gr