Δεκάδες αγνοούνται στα παγωμένα νερά ανάμεσα σε Τουρκία και Χίο | PellaNews

Δεκάδες αγνοούνται στα παγωμένα νερά ανάμεσα σε Τουρκία και Χίο

Τραγικός ειναι ο απολογισμός ναυαγίου λέμβου, που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Καραμπουρούν της Τουρκίας, στην περιοχή ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τις Χίο - Οινούσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 4 ανθρώπων, ενώ αγνούνται άλλοι 30.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, στην στη λέμβο επέβαιναν 35 άτομα τα οποία είχαν προορισμό τη Χίο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η λέμβος ανατράπηκε με αποτέλεσμα όσοι επέβαιναν να βρεθούν στη θάλασσα.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες εντόπισαν 2 νεκρούς στη θάλασσα και άλλους 2 νεκρούς στη στεριά, στην παραλία Kuyucak της περιοχής.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν 2 νεκρούς στη θάλασσα και άλλους 2 νεκρούς στη στεριά, καθώς το νερό τους είχε βγάλει στην ακροθαλασσιά.

Οι έρευνες για τους 30 αγνοούμενους συνεχίζονται με τη συμμετοχή 1 τουρκικής κορβέτας, ενώ απο πλευράς της τουρκικής ακτοφυλακής παίρνουν μέρος 2 σκάφη, 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο.

 

Ant1news