Θεσσαλονίκη: Έρημα και άδεια τα Λαδάδικα | PellaNews

Θεσσαλονίκη: Έρημα και άδεια τα Λαδάδικα

Φωτογραφία: GRTimes

Οι εικόνες της σημερινής Τσικνοπέμπτης, δεν θα θυμίσουν σε τίποτα αυτές των προηγούμενων χρόνων. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της επικράτειας, σήμερα θα τσικνίσουν στα σπίτια τους, συντροφιά με τις αναμνήσεις των προηγούμενων ετών.
Το GRTimes βρέθηκε στα σημεία της πόλης που άλλοτε έσφυζαν από κόσμο και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Φέτος οι δρόμοι δεν θα γεμίσουν με γιρλάντες, κομφετί, σερπαντίνες και κόσμο με τις φορεσιές του. Οι ταράτσες και τα μπαλκόνια δε θα υποδεχτούν φίλους και συγγενείς. Η σημερινή Τσικνοπέμπτη, δεν θα διαφέρει σε τίποτα, από όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Το GRTimes, βρέθηκε στα Βομβίδια, το ψητοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετέτρεπε κάθε χρόνο την οδό Βασιλέως Ηρακλείου σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους με τις αποκριάτικές στολές τους. Σήμερα θα λειτουργεί μόνο…πακέτο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Βαλαωρίτου και τα Λαδάδικα, περιοχές που τα προηγούμενα έτη «βούλιαζαν» από κόσμο, με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες σήμερα, να έχουν μείνει με τις αναμνήσεις και τη νοσταλγία.

Τα καταστήματα στα Λαδάδικα φέτος δεν στολίστηκαν. Παραμένουν όλα κλειστά, με τα τραπεζοκαθίσματα να βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Τα πλακόστρωτα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας δεν θα γεμίσουν με ψησταριές, πάγκους με μαυροδάφνες, ρετσίνες και μπύρες, ενώ οι πόρτες των νυχτερινών μαγαζιών δε θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους πελάτες τους μέρα-μεσημέρι και η μουσική δε θα ηχεί από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ ήδη από το πρωί.

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, είναι απλά… Πέμπτη.