Θεσσαλονίκη: Με ξύλινα κρεβάτια και τύμπανα η πορεία των υγειονομικών | PellaNews

Θεσσαλονίκη: Με ξύλινα κρεβάτια και τύμπανα η πορεία των υγειονομικών

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η πορεία των υγειονομικών ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι, από την οδό Παπαναστασίου με κατεύθυνση προς το Θεαγένειο, στη συνέχεια στη Λεωφόρο Στρατού και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αμέσως μετά στην Αγγελάκη, προχωρώντας στην Γ’ Σεπτεμβρίου και μέσω της Εγνατίας θα συνεχίσει από Αντιγονιδών με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μάλιστα, στο σημείο έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί των αυτοκινήτων να είναι φορτισμένοι με υπομονή καθώς παραμένουν ακίνητοι και να ακούν τις εντολές της Τροχαίας, ώστε να προχωρήσουν όσο το συντομότερο γίνεται.

Στην «κεφαλή» βρίσκονται διαδηλωτές με ξύλινα κρεβάτια που παριστάνουν τις κλίνες των νοσοκομείων, κρατούν μαύρα μπαλόνια και τύμπανα, επιλέγοντας αυτόν τον συμβολικό τρόπο να αναδείξουν την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αναστολή εργασίας σε υγειονομικούς αποκαθήλωσε τον ρυθμό των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «”πετάει” στο δρόμο εργαζόμενους που επί 19 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή στην με την πανδημία».

‌Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 7.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, εκ των οποίων 1.500 είναι με αναρρωτική άδεια. Ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν στην κατοχή τους «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ανέρχεται περίπου στους 200, ενώ, όπως πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή στη Δημόσια Υγεία εργάζονται περίπου 500 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 15.00 για τα Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καλύπτοντας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της κάθε κινητοποίηση Σωματείου της χώρας προς διευκόλυνση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών, καθώς όπως σημειώνουν «Σε περίοδο πανδημίας που τα Νοσοκομεία γεμίζουν με περιστατικά κορωνοϊού αντί να προσθέτουν δυνάμεις στο σύστημα, έχουμε την πιο μαζική φυγή εργαζομένων με αναστολή εργασίας στην ιστορία του Υγειονομικού Συστήματος εξαιτίας του μη εμβολιασμού και μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών είναι εξειδικευμένο προσωπικό πρώτης γραμμής που δεν μπορεί να αντικατασταθεί, χωρίς ένα ευρώ μισθό».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει ΔΕΘ έχει καλέσει σε νέο κάλεσμα, αύριο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

thesstoday.gr