Ιεράρχες τιμήσαν τον Μητροπολίτη Βέροιας | PellaNews

Ιεράρχες τιμήσαν τον Μητροπολίτη Βέροιας

Μια από τις πιο εμβληματικες μορφές της εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων έχει σήμερα την ονομαστική του εορτή και πλήθος ιεραρχών, κληρικών αλλά και λαϊκών ευχήθηκαν στον ποιμενάρχη Βέροιας χρόνια πολλά. 

Την Τρίτη το πρωί με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας, Πολυρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν ακόμη μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας.

Στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννου Μπατσή εκ Σιατίστης, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος δεν εδέχθη ευχές το απόγευμα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά όπως είθισται.