Κορωνοϊος: 121 νέα κρούσματα, επιστρέφει ο Τσιόδρας | PellaNews

Κορωνοϊος: 121 νέα κρούσματα, επιστρέφει ο Τσιόδρας

Επέστρεψε η καθημερινή ενημέρωση από τους Ν. Χαρδαλιά - Σ. Τσιόδρα για τον κορονοϊό
Στην πρώτη από κοινού ενημέρωση μετά από 3 περίπου μήνες, οι Ν. Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας επέστρεψαν στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, με τη συγκεκριμένη κίνηση να χαρακτηρίζεται ως ενδεικτική της αυξημένης ανησυχίας για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ., καταγράφονται 121 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19.

Τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ανθρωπότητα και η πατρίδα μας, τόνισε εισαγωγικά,  βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών

Ο Σ. Τσιόδρας εξέφραση την ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ενώ τόνισε ότι αυξάνονται οι εστίες μετάδοσης του ιού. Ο ιός επεκτείνεται σε συνθήκες συνωστισμού, όπως σε εστιατόρια, κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασιακοί χώροι κ.α.

Τα κρούσματα τείνουν να μετατοπίζονται προς πιο νεαρές ηλικές, γεγονός που σχετίζεται τόσο με την αύξηση των ελέγχων σε νεαρούς φορείς, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Ωστόσο, αύξηση σημειώνει ο ρυθμός μετάδοσης των εγχώριων κρουσμάτων, ωστόσο δεν εμφανίζεται πίεση προς το σύστημα υγείας και κάλεσε τους πάντες σε επαγρύπνηση.

Θετικό παραμένει, επίσης, το γεγονός πως ο ρυθμός μετάδοσης (R) δεν έχει ξεπεράσει τον αριθμό 1, ενώ επέμεινε στη χρήση της μάσκας ειδικά σε συνθήκες που δεν μπορούν να διατηρηθούν οι αποστάσεις.