Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η διακομιδή κρουσμάτων από τον οίκο ευγηρίας | PellaNews

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η διακομιδή κρουσμάτων από τον οίκο ευγηρίας

Συνεχίζεται η διακομιδή κρουσμάτων από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της πόλης, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί χθες βράδυ η διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δυο γυναίκες 80 και 89 ετών, τις οποίες μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πηγές από το νοσοκομείο μάλιστα αναφέρουν, ότι μέσα στην ημέρα αναμένουν άλλα 7 κρούσματα κορωνοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Η διαδικασία διακομιδής των 36 ασθενών, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ καθώς λόγω της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων, ορισμένων κρουσμάτων, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι από χθες η 7ημερη καραντίνα στη δομή, με συγγενείς των ηλικιωμένων, αλλά και των εργαζόμενων να μεταφέρουν προμήθειες (τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης) τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού.