Πάρος: Συγκινητική κατάνυξη την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής | PellaNews

Πάρος: Συγκινητική κατάνυξη την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Σε κλίμα βαθιάς ευλάβειας και κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και συγχροροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Κατά την Ακολουθία της Λιτής, πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Αργά το βράδυ της παραμονής της μεγάλης εορτής, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία που περιελάμβανε Μικρό Απόδειπνο, Όρθρο με τα Εγκώμια της Υπεράγιας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία. Ύμνοι αποδόθηκαν από το Βυζαντινό χορό των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής και με συμμετοχή των Ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου, για λόγους τήρησης των υγειονομικών μέτρων, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας θα περιοριστεί στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής χωρίς την ακολουθία πιστών.

parianostypos.gr