Σεισμός Κρήτη- Μιχάλης Σωμαράκης: ζήσαμε έναν εφιάλτη | PellaNews

Σεισμός Κρήτη- Μιχάλης Σωμαράκης: ζήσαμε έναν εφιάλτη

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι Κρητικοί το πρωί της Δευτέρας περιγράφει στο pellanews.gr ο Μιχάλης Σωμαράκης. 

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Κρήτη και συγκεκριμένα τον Δήμο Μίνωα- Πεδιάδος του Ηρακλείου προκάλεσε τον τρόμο στο νησί, άφησε πίσω του έναν νεκρό, 9 τραυματίες αλλά και μεγάλες υλικές ζημιές. 

Ο ίδιος ο Μιχάλης Σωμαράκης την ώρα του σεισμού βρισκόνταν στο αυτοκίνητο του στο Ηράκλειο: "Ένιωθα πως κάποιος κουνάει το αυτοκίνητο στην αρχή νόμιζα πως κάποιος μου κάνει πλάκα, ξαφνικά είδα κόσμο να τρέχει και να βγαίνει έντρομος από τα μαγαζία αμέσως κατάλαβα πως πρόκειται για σεισμό, όλοι έβγαιναν τρομαγμένοι από τα καταστήματα και τα σπίτια, ζήσαμε δευτερόλεπτα τρόμου"

 

Αναφορικά με τις ζημιές που άφησε ο σεισμός ο Μιχάλης Σωμαράκης δήλωσε στον Στέφανο Μίντζα:

"Οι ζημιές από τον σεισμό είναι τεράστιες και ειδικά στο Αρκαλοχώρι, όπου θρυνούμε έναν νεκρό ενώ  9 συντοπίτες μας νοσηλεύονται τραυματίες. Αυτή την στιγμή πάνω από 1000 σπίτια έχουν μεγάλες υλικές ζημιές και είναι ακατάλληλα , ενώ όλα τα μαγαζία και τα φαρμακεία είναι κλειστά από το πρωί. Ήδη στήθηκαν 2500 σκηνές ενώ περιμένουμε από τους μηχανικούς της Περιφέρειας να περάσουν από τα σπίτια μας ώστε να δουν τι ζημίες έχουμε. Τα σχολεία μας θα είναι κλειστά για δύο ημέρες, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"