Στη «μάχη» για τον εμβολιασμό οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Όλο το σχέδιο | PellaNews

Στη «μάχη» για τον εμβολιασμό οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Όλο το σχέδιο

Τα Περίπτερα της ΔΕΘ – Helexpo σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα καθώς και το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ρίχνει στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για τον εμβολιασμό πληθυσμιακών μονάδων η κυβέρνηση, καθώς αναμένεται το επόμενο διάστημα και ανάλογα από την κρισιμότητα της κατάστασης να μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Του Αντώνη Τσολναρά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr ήδη το υπουργείο Υγείας έχει έρθει ήδη σε επαφή με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προκειμένου -αν χρειαστεί- να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ στο σχέδιο για τον εμβολιασμό θα χρησιμοποιηθούν χώροι που μένουν ανεκμετάλλευτοι λόγω κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. «Έχουμε πει από την αρχή της πανδημίας ότι όλες οι εγκαταστάσεις μας είναι διαθέσιμες για να χρησιμοποιηθούν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», δήλωσε στο ThessToday.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξαν εκ νέου σκέψεις για τη μετατροπή του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» σε χώρο νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό.

Λόγω της ασφάλειας που παρέχουν οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει από τον Μάρτιο 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα, στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε ότι θα εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί των πληθυσμιακών ομάδων με στόχο δύο εκατομμύρια πολίτες να έχουν εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Τις 65.000 «αγγίζουν» οι εμβολιασμοί – Σημαντική αύξηση τα τελευταία 24ωρα

Σημαντική αύξηση στον ρυθμό των εμβολιασμών, που μέχρι χθες, Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, έφθανε περίπου τις 5.000 ημερησίως, σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να έχει αγγίξει τις 65.000. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα έως τις 17:40 πραγματοποιήθηκαν 8.655 εμβολιασμοί. Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στη χώρα από την πρώτη ημέρα έναρξης της διαδικασίας έως σήμερα είναι 64.824.

thesstoday.gr