Στις 23 Ιουλίου η δίκη του γυμναστή για την παιδική πορνογραφία | PellaNews

Στις 23 Ιουλίου η δίκη του γυμναστή για την παιδική πορνογραφία

Την αναβολή ζήτησαν και έλαβαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι για την εκδίκασή της και προκειμένου να σχηματιστεί πλήρη εικόνα για τον κατηγορούμενο, θα ήταν χρήσιμο να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας που εξετάζει το φωτογραφικό υλικό από δεκάδες σκληρούς δίσκους και στικάκια που εντοπίστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας.

Ο συνήγορος του 54χρονου Γιώργος Στειακάκης δήλωσε ότι η κατηγορία είναι ανυπόστατη και ότι οι φωτογραφίες από τις οποίες προέκυψε η κατηγορία, είναι φωτογραφίες που όχι μόνο δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του πορνογραφικού υλικού, αλλά δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία που θα πρόσβαλε οποιονδήποτε.

«Αυτό που περιμένουμε είναι να έρθει από την Αθήνα το αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες οι οποίες θα έχουν εκτυπωθεί, θα έχουν χαρακτηριστεί και αξιολογηθεί, έτσι ώστε να καταδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση, διάθεση ή διαστροφή που αποδίδεται χωρίς λόγο σε έναν άνθρωπο με οικογένεια και ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας» ανέφερε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην κατοχή του 54χρονου εντοπίστηκε υλικό πορνογραφικού περιεχομένου με παιδιά τη στιγμή που βρίσκονταν σε αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως επίσης και φωτογραφίες γυμνών παιδιών σε παραλίες. 

Ο ίδιος δεν αποδέχεται καμία από τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ υπογραμμίζει ότι είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και δεν θέλησε να φωτογραφίσει το παιδί.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος συνελήφθη την Κυριακή βρισκόμενος σε παραλία του Δήμου Μαλεβιζίου, μετά από καταγγελία μητέρας που διαπίστωσε ότι φωτογράφιζε τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. 

Όπως διαπιστώθηκε, στο κινητό του υπήρχαν καταγεγραμμένες φωτογραφίες παιδιών, ενώ κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες σκληρούς δίσκους με υλικό πορνογραφίας.

Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι μέρος του φωτογραφικού του υλικού προσομοιάζει με παιδική πορνογραφία, για το λόγο αυτό του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

πηγή: efsyn.gr