Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ» | PellaNews

Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ»

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις Εκδηλώσεις Μνήμης της 80ης Επετείου για τα Θύματα της Βουλγαρικής Θηριωδίας Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 1941, στο Δήμο Δράμας

Στις Εκδηλώσεις Μνήμης της 80ης Επετείου για τα Θύματα της Βουλγαρικής Θηριωδίας, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 1941, στο Δήμο Δράμας, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέσθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Σφαγιασθέντων, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:   

«Παρά τα 80 χρόνια που κύλησαν, οι μνήμες είναι ζωντανές και οι Έλληνες τιμούμε τους νεκρούς και τα θύματα της αιματηρής θηριωδίας. Από τη μαρτυρική πόλη της Δράμας, στέλνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.

Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία  με τους γείτονές μας, αλλά επιμένουμε αταλάντευτα στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν υποχωρούμε σε αυθαίρετες διεκδικήσεις και δεν εγκαταλείπουμε ούτε σπιθαμή εδάφους, θάλασσας ή αέρα. 

Ενισχύουμε τις διεθνείς συμμαχίες και ενδυναμώνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρώντας σε ιστορικής σημασίας συμφωνίες, όπως νέα στρατηγική σχέση με τη Γαλλία, με πρόβλεψη αμοιβαίας συνδρομής και την προμήθεια σύγχρονων αεροσκαφών και φρεγατών. Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ».

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης μετέβη στο Μαρτυρικό Δοξάτο Δράμας, όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους σφαγιασθέντες το 1941. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, υπογράμμισε: «Τιμούμε, σήμερα, τη μνήμη των 350 παλικαριών που εκτέλεσε ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής τέτοια μέρα το 1941. Τιμούμε τα, συνολικά, 1.124 θύματα του Δοξάτου, κατά τη διάρκεια των Βουλγαρικών κατοχών. Οι αθώες ψυχές των θυμάτων του Δοξάτου στέλνουν μηνύματα αποφασιστικότητας και ενότητας όλων των Ελλήνων, με ξεκάθαρες θέσεις όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα».