22 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη-Έξι ψυχές ταξίδευαν ψηλά στον ουρανό | PellaNews

22 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη-Έξι ψυχές ταξίδευαν ψηλά στον ουρανό

Όσα χρόνια κι αν περάσουν εκείνο το ξημέρωμα δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ένα μαύρο, κατάμαυρο, δευτεριάτικο ξημέρωμα. Μια αβλεψία, η «κακιά στιγμή», θα άφηνε έναν ολόκληρο σύλλογο να συνεχίζει να πορεύεται από τότε «λειψός». Να του λείπουν αυτές οι ψυχούλες.

Ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου του 1999, ο χρόνος σταματούσε. Το ρολόι έδειχνε 4:15 το πρωί. Ο ΠΑΟΚ θρηνούσε. Έξι νεαρά παιδιά πλήρωναν με το ίδιο τους το αίμα, την ίδια τους τη ζωή, την αγάπη τους για το άσπρο και το μαύρο. Για τον ΠΑΟΚ. Για το ποδόσφαιρο. Για τις εκδρομές. Για την παρέα.

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17. Ονόματα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν, να σβήσουν, να χαθούν. Για τους φίλους του «Δικεφάλου» θα είναι για πάντα εδώ. Αξέχαστοι. Απλά ταξιδεύουν σ’ άλλους κόσμους, με τον ΠΑΟΚ πάντα στις καρδιές τους.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ…
Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν τον τελικό προορισμό, το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel», στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελευθερίου-Κορδελιού και με πολλά παιδιά από την Κατερίνη, έχει ραντεβού με το θάνατο.

Το ντέρμπι της 3ης Οκτωβρίου 1999 με τον Παναθηναϊκό (1-1) στο Ολυμπιακό στάδιο είχε ολοκληρωθεί και τα συνολικά 25 λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ ξεκινούσαν για το ταξίδι της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Στο ύψος του Βελεστίνου Μαγνησίας, ο οδηγός Κώστας Μανωλάς έδωσε τη θέση του στον 19χρονο Γιάννη Ντοκούση, γιο του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, που είχε αναλάβει την εκδρομή στην Αθήνα. Δύο χιλιόμετρα πριν τα διόδια των Τεμπών, όταν ο νεαρός οδηγός (την ώρα του δυστυχήματος ο Μανωλάς κοιμόταν) επιχείρησε προσπέραση. Συγκρούστηκε όμως πλαγιομετωπικά με φορτηγό από το απέναντι ρεύμα, το οποίο κατευθύνονταν προς τη Λάρισα και οδηγούσε ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης.

Το λεωφορείο ανετράπη και σύρθηκε πολλά μέτρα έξω από την εθνική οδό, σε παρακείμενο χαντάκι. Έξι ψυχές ταξίδευαν ψηλά στον ουρανό. Οι λέξεις που γράφτηκαν, πάνω στο μνημείο τους, γίνονται μάθημα ζωής για όλους: «Η αγάπη τους για τον Π.Α.Ο.Κ., τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα…».

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ο σύνδεσμος στην περιοχή του Ελευθέριου Κορδελιού κατακλύστηκε από κόσμο. Εκεί βρέθηκαν και πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ και οι δύσκολες στιγμές συνεχίστηκαν στις κηδείες των έξι παιδιών.

 

 

eleftherostypos.gr