close search results icon

Η συνταγή της ημέρας - Σούπα λαχανικών με τραχανά

Η συνταγή της ημέρας - Σούπα λαχανικών με τραχανά

Υλικά

300 γρ. σελινόριζα, χοντροκομμένη

1 πατάτα, χοντροκομμένη

2 καρότα, χοντροκομμένα

2 πράσα, χοντροκομμένα

150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη

2 κουτ. σούπας άνηθο

1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο

1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή ½ κουτ. γλυκού ξερό

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

80-100 γρ. τραχανά

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φρέσκο θυμάρι

πάπρικα

φρυγανισμένο ψωμί

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τη σελινόριζα, την πατάτα και τα καρότα για 5΄, αλατίζοντας.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον άνηθο, το σέλινο, το θυμάρι και 1.200 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.

Βήμα 4

Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για 10’ και σερβίρουμε με θυμάρι, ψωμί, πάπρικα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Styling, Food styling και φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ