Η συνταγή της ημέρας - Σούπα λαχανικών με τραχανά
Υλικά
300 γρ. σελινόριζα, χοντροκομμένη
1 πατάτα, χοντροκομμένη
2 καρότα, χοντροκομμένα
2 πράσα, χοντροκομμένα
150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή ½ κουτ. γλυκού ξερό
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
80-100 γρ. τραχανά
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φρέσκο θυμάρι
πάπρικα
φρυγανισμένο ψωμί
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τη σελινόριζα, την πατάτα και τα καρότα για 5΄, αλατίζοντας.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον άνηθο, το σέλινο, το θυμάρι και 1.200 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.
Βήμα 4
Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για 10’ και σερβίρουμε με θυμάρι, ψωμί, πάπρικα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Styling, Food styling και φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Black Friday: Έτοιμοι οι καταναλωτές για τις προσφορές
23 Νοεμβρίου 2024 -
Με Πόποβιτς η Καβάλα απέναντι στη Λάρισα
23 Νοεμβρίου 2024 -
Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται 324 θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα
23 Νοεμβρίου 2024 -
Βασίλης Τολιόπουλος...ένας πραγματικός ηγέτης
23 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ