Καιρός: Ζέστη και βοριάδες την Παρασκευή | PellaNews

Καιρός: Ζέστη και βοριάδες την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, την Παρασκευή, με παροδικές νεφώσεις που θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία  θα φτάσει, κατά τόπους, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ζέστη και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν από τις πρωινές έως και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά, μέχρι το απόγευμα, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου ( σημ: στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές, κυρίως, ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι καλός. και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις . Στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρώτικα καθώς και πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά, μέχρι το απόγευμα, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες, μέχρι το απόγευμα, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31, με τον υδράργυρο στη νότια Κρήτη να φτάνει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή, αφού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια, μέχρι νωρίς το απόγευμα, τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος προβλέπεται, αρχικά, ο καιρός στα βόρεια, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριο θα είναι το σκηνικό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από μεταβλητές 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει, κατά τόπους, τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ant1news.gr