Ο καιρός το σαββατοκύριακο!! | PellaNews

Ο καιρός το σαββατοκύριακο!!

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο, όμως από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, με την ένταση τους στο Αιγαίο να φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, όμως βαθμιαία ο ουρανός θα γίνει αίθριος. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους η ορατότητα το πρωί στην Μακεδονία θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα στο Ιόνιο. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 27 βαθμών Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα κατά τόπους θα φθάσει τα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.