Τρελάθηκε ο καιρός! Ερχεται θερμή εισβολή με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας! Και μετά πτώση... | PellaNews

Τρελάθηκε ο καιρός! Ερχεται θερμή εισβολή με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας! Και μετά πτώση...

Σύμφωνα με το meteo πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που καλύπτουν από την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζουν ήδη και τη χώρα μας, γι' αυτό ο καιρός είναι σχετικά ζεστός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, οπότε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή, αλλά μεγάλη, υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας
Οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη προβλέπουν μεγάλη κατρακύλα της θερμοκρασίας με τον Σάκη Αρναούτογλου να γίνεται πιο ακριβής και να τονίζει ότι μπορεί μέχρι την Τρίτη ο καιρός να είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου, ωστόσο, από την Τετάρτη, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας. Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.
 

πηγή: iefimerida.gr