Αντώνης Αντωνίου: Τραγικό, αντιεπιστημονικό και αντιανθρώπινο αυτό που έκανε ο Άρης Σερβετάλης | PellaNews

Αντώνης Αντωνίου: Τραγικό, αντιεπιστημονικό και αντιανθρώπινο αυτό που έκανε ο Άρης Σερβετάλης

«Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί του, το θέατρο αυτή τη στιγμή πρέπει να παρέχει και ασφάλεια στους θεατές, πέρα από την ουσιαστική διασκέδαση», τόνισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αντώνης Αντωνίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα, όπου σχολίασε την απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», καθώς – όπως είπε- δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων και να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Διαφωνεί με τον διαχωρισμό των ανθρώπων, αλλά η επιστήμη δεν διαφωνεί με αυτό. Η επιστήμη λέει “εμβολιαστείτε, προστατευτείτε, προστατεύστε τον διπλανό σας, την οικογένειά σας και τον εαυτό σας”.  Από τη στιγμή που η επιστήμη παγκοσμίως κηρύσσει πανδημία και προτείνει μέτρα προφύλαξης, εμείς που δεν είμαστε επιστήμονες, πρέπει να πειθαρχήσουμε και να το ακολουθήσουμε», επεσήμανε.

«Αυτές τις δήθεν εξαιρέσεις ότι “εμείς οι καλλιτέχνες δεν μπορούμε κτλ“, τις θεωρώ πρόφαση, πολυτέλεια και ό,τι χειρότερο μπορώ να πω», υπογράμμισε. Ερωτηθείς και για το γεγονός ότι περίπου 20 άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά μετά την «αυλαία» που έριξε πρόωρα η παράσταση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι «είναι τραγικό να βάζεις σε κίνδυνο τους συνανθρώπους σου, να τους μαζεύεις σε μια κλειστή αίθουσα και να μην τους προστατεύεις. Είναι τραγικό, είναι αντιανθρώπινο, αντιεπιστημονικό και δεν ξέρω ποιοι του είπαν να το κάνει. Ο ίδιος τις επιστημονικές γνώσεις δεν τις έχει, άρα, από κάπου άκουσε συμβουλές. Αυτός που του είπε αυτές τις συμβουλές δεν ξέρουμε τι ποιότητας είναι γιατί δεν ξέρουμε καν ποιος είναι», επεσήμανε.

Ο δημοφιλής ηθοποιός υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι καλύπτουν στις ΜΕΘ κρεβάτια από ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. «Εδώ πρέπει να έχεις την κοινωνική ευαισθησία και εδώ πρέπει σαν καλλιτέχνης που έχεις ένα κύρος απέναντι στους ανθρώπους να τους πεις ουσιαστικά και σωστά πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου.

πηγή: naftemporiki.gr