Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο διήμερο - Ο εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο | PellaNews

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο διήμερο - Ο εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Δεν είναι διασωληνωμένος, του παρέχεται όμως οξυγόνο με συσκευές bipap - Μικρή αισιοδοξία λόγω του ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή - Δείτε βίντεο

Στην πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκεται ο Γιώργος Τράγκας όπου του χορηγείται οξυγόνο υψηλής ροής καθώς νοσεί από κορωνοϊό όντας ανεμβολίαστος.

Ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος, ενώ λαμβάνει εναλλάξ οξυγόνο είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που του χορηγουν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή, παρά την επιβάρυνση του οργανισμού του λόγω υποκείμενου νοσήματος -σακχαρώδης διαβήτης- δημιουργεί μικρή αισιοδοξία στους γιατρούς, που τηρούν βεβαίως στάση αναμονής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τού κόμματος του Γιώργου Τράγκα, σημείωσε πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά ότι «ο Γιώργος Τράγκας έχει ο ίδιος εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού».

Εξηγώντας γιατί ο Γιώργος Τράγκας δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είπε πως «επειδή έχει το ζάχαρο και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμφανίσει κάποια παρενέργεια, έκριναν οι γιατροί ότι έπρεπε να είναι στην ΜΕΘ. Δεν είναι διασωληνωμένος, του παρέχεται όμως οξυγόνο. Σήμερα είναι η 9η ημέρα που νοσεί. Σήμερα και αύριο είναι κρίσιμες ημέρες, διότι όλοι οι ασθενείς αυτές τις ημέρες, την 9η και την 10η ημέρα, δείχνουν αν “καθαρίζουν” ή συνεχίζουν να έχουν προβλήματα».