Ούτε δωμάτιο: Οι 2 περιοχές της Ελλάδας που είναι sold out τα Χριστούγεννα σπάνε κάθε ρεκόρ κρατήσεων | PellaNews

Ούτε δωμάτιο: Οι 2 περιοχές της Ελλάδας που είναι sold out τα Χριστούγεννα σπάνε κάθε ρεκόρ κρατήσεων

Παρά την έξαρση της πανδημίας και τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται, οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, δείχνουν αποφασισμένοι να εκδράμουν κατά την διάρκεια των γιορτών που πλησιάζουν.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Μέτσοβο και στο Καρπενήσι καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και για τους ταξιδιώτες που θα καταφέρουν να έχουν άδεια από την εργασία τους από τη Δευτέρα 20/12 έως και την Παρασκευή 24/12. Το συγκεκριμένο διάστημα, οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 80% έως και 95%. Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, η Πορταριά και η Καστοριά καταγράφουν μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ υψηλές προκρατήσεις από 79% έως 95% καταγράφονται και για το διάστημα από 27/12 έως 2/1. Σημειώνεται ότι οι προκρατήσεις αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η δυναμικότητα των οποίων σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 98%, με μόλις 20 διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες. Το συνολικό κόστος διαμονής των 714€ αφορά chalet 90 τ.μ. με 3 Υ/Δ. Ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται στα 750€ για 2 διανυκτερεύσεις.

Στο Μέτσοβο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία, ενώ όσοι επιθυμούν να διαμείνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 350€ και οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96%.

πηγή instanews.gr