Ταινίες της ημέρας: Mία καλτ κωμωδία με τον Ρόαν Άτκινσον και πρώιμος Κιαροστάμι | PellaNews

Ταινίες της ημέρας: Mία καλτ κωμωδία με τον Ρόαν Άτκινσον και πρώιμος Κιαροστάμι

Σήμερα Κυριακή, ξεχωρίζουν μία καλτ κωμωδία με τον Ρόαν Άτκινσον και μία ιστορικής σημασίας για τον κινηματογράφο, ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι.

Johnny English - ANT1, 21:45

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ με τους Ρόουαν Άτκινσον, Τζον Μάλκοβιτς, Ναταλί Ιμπρούλια

Όταν όλοι οι Βρετανοί πράκτορες σκοτώνονται σε τρομοκρατικό χτύπημα, αναλαμβάνει δράση ο Τζόνι Ίνγκλις, η ντροπή του τμήματος. Με τη βοήθεια ωστόσο μιας όμορφης συναδέλφου και του πιστού βοηθού του, αποπειράται να ξεσκεπάσει τα σχέδια ενός μεγαλομανούς επιχειρηματία, ο οποίος εποφθαλμιά το θρόνο της Αγγλίας. Σάτιρα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ με αρκετές κωμικές στιγμές, κάτω όμως των αρχικών προσδοκιών μας.

Boys Don't Cry - ΣΚΑΪ, 00:30

Αμερικανική ταινία της Κίμπερλι Πιρς, με τους Χίλαρι Σουόνκ, Κλοέ Σεβινί, Πίτερ Σάρσγκαρντ.

Η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτης Κίμπερλι Πιρς καταγράφει με ευαισθησία τις τελευταίες μέρες του τρανσέξουαλ άντρα Μπράντον Τίνα. Η Χίλαρι Σουόνκ βραβεύτηκε με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Through the Olive Trees - Cinobo

Ιρακινή ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι με τους Χοσείν Ρεζάι, Φαράντ Κεραντμάντ και Ζαρίφε Σίβα.

Στα γυρίσματα μιας ταινίας, ο σκηνοθέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια προσωπική ιστορία ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς του: η Tαχερέ αρνείται να μιλήσει στο Xουσεΐν, που παλιότερα την είχε ζητήσει σε γάμο και οι γονείς της τον είχαν αρνηθεί. Aν και τα γυρίσματα καθυστερούν, ο σκηνοθέτης επιμένει να συνεχίσουν μ`αυτούς τους δύο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξαναμιλήσουν. O Xουσεΐν προσπαθεί μάταια να αποσπάσει μια θετική απάντηση από την Tαχερέ, είναι όμως σίγουρος πως κι εκείνη τον θέλει. Όταν τα σύννεφα καταστρέφουν το φωτισμό και το γύρισμα, οι δύο νέοι θα βρεθούν για πρώτη φορά μόνοι μέσα στους ελαιώνες.