Κατάργηση οχταώρου: Διευκρινίσεις του καθηγητή-νομικού και εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου | PellaNews

Κατάργηση οχταώρου: Διευκρινίσεις του καθηγητή-νομικού και εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Europe 1 με τη Νίκη Σταματιάδου μίλησε ο καθηγητής νομικός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος για τις μεγάλες ανατροπές στο οκτάωρο, στο πενθήμερο εργασίας, στις υπερωρίες και στον συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Μάιο. 

Όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος μεταξύ άλλων, αντί για οκτάωρο, ο εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται για 10 ώρες, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που η επιχείρηση θα έχει αυξημένη δραστηριότητα. Αυτές οι επιπλέον ώρες, θα «ισοφαρίζονται» εντός εξαμήνου, με μικρότερο ωράριο ή ρεπό ή κανονική άδεια, ενώ, παράλληλα, στα μέτρα που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση του πενθημέρου εργασίας.

Δεύτερο στοιχείο του νομοσχεδίου είναι οι υπερωρίες, που για όλους τους κλάδους θα διαμορφωθούν στις 120 ή 150 ώρες τον χρόνο, να σημειωθεί πως στη βιομηχανία το όριο είναι 90 ώρες.
Το τρίτο στοιχείο αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα και την καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας στο 40% για απεργίες σε επιχειρήσεις κρίσιμες για το κοινωνικό σύνολο. Το νομοσχέδιο θα φέρει και κανόνες για την τηλεργασία, προβλέποντας μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας. Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κ. Μητρόπουλος αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα και θα έχει ολέθριες συνέπειες στις συντάξεις καθώς εάν υπάρξει γενικευμένα μερική απασχόληση, πάγωμα μισθών, το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων και το περαιτέρω πάγωμα του κατώτατου μισθού τότε οι εισφορές των ταμείων θα είναι πολύ μικρότερες.

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως τις περισσότερες διατάξεις τις επιβάλλουν οι δανειστές και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το «Ελλάδα 2.0» στην παράγραφο 3 ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθούν τα χρήματα μέχρι το 2027 από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο ριζικός μετασχηματισμός του Εργατικού Δικαίου της χώρας.