Καθαρή ενέργεια και πράσινη μετακίνηση στη Λάρισα από το ΔΕΗ e-bike Festival | PellaNews

Καθαρή ενέργεια και πράσινη μετακίνηση στη Λάρισα από το ΔΕΗ e-bike Festival

Η πόλη της Λάρισας φιλοξένησε το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ελλάδα από τη ΔΕΗ

Προτάσεις για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον,μετακίνησημε ηλεκτρικό ποδήλατο και κατανάλωση πράσινης ενέργειας, παρουσιάστηκαν στο ΔΕΗ e-bikeFestival, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Νοεμβρίου 2021 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία στο πλαίσιοδέσμευσης της ΔΕΗ για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, οι επισκέπτεςείχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερααπό 60 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθησηκαι παράλληλα να ενημερωθούν για όλες τις νέες, πράσινες και ψηφιακές υπηρεσίες ΔΕΗ.

Στη διήμερη εκδήλωση, παρουσιάστηκαν ποδήλατα τεχνολογίας αιχμήςαπό 20κατασκευάστριες εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και η Λαρισινή, ΟrientBikesκαθώς επίσης και προτάσεις από τον μεγαλύτερο πάροχο ΑΠΕ στην Ελλάδα, τη ΔΕΗ, για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω των υπηρεσιών ΔΕΗGreenPass, e-billκαιe self-metering.

Η ειδικά κατασκευασμένη πίστα δοκιμών για ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και το παιχνίδι δεξιοτεχνίαςμε τα αναμνηστικά δώρα προσέλκυσανεπισκέπτες κάθε ηλικίας ενώ δεκάδες παιδιά συμμετείχαν σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησηςκαι τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου. 

Στον δεύτερο σταθμό του ΔΕΗ e-bikeFestival, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Λάρισας για τηΒιώσιμη Κινητικότητακ. Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος του ΔημοτικούΣυμβουλίου Λάρισας και υπεύθυνος για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ. Δημήτρης Τάχος, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και ΜΜΕ, στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, Λαρισαίοι φίλοι του ποδηλάτου, οικογένειες με μικρά παιδιά και επισκέπτες της πόλης. 

Ο πλέον αξιόπιστος φορέας Α’ Βοηθειών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στήριξε τη διοργάνωση με εθελοντές, Σαμαρείτες, Διασώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας.

Το ΔΕΗ e-bike Festival, που πραγματοποιείται σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το ταξίδι του στο νησί της Κω, το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Δεκεμβρίου 2021.

 

Το ΔΕΗ e-bikeFestival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλος της EuropeanCyclistsFederation και τombike.gr. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Δήμων και Τοπικών Φορέων.Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid-19.