«Η χώρα του αθλητισμού τον έκανε “αλητισμό”»: Το viral κείμενο για το “sms 6” που σαρώνει στα social (pic) | PellaNews

«Η χώρα του αθλητισμού τον έκανε “αλητισμό”»: Το viral κείμενο για το “sms 6” που σαρώνει στα social (pic)

Ένα εκπληκτικό κείμενο σαρώνει στα social media της Ελλάδας σήμερα, καθώς παρουσιάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο αυτό που όλοι σκεφτόμαστε για την «απουσία» του αθλητισμού στη χώρα μας την εποχή των lockdowns.

Αποτελεί ένα (από τα μυριάδες, είναι η αλήθεια) φλέγοντα ζητήματα του τελευταίου ενός χρόνου στην Ελλάδα, μιας και εν αντιθέσει με την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης, εδώ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει… λουκέτο. 

Ο λόγος για τον αθλητισμό στη χώρα μας- και δη τον ερασιτεχνικό- που αργοπεθαίνει, με πολλές οικογένειες που εξαρτώνται από αυτόν να βλέπουν το εισόδημά τους να πέφτει βιαίως στο μηδέν. 

Ένα σπουδαίο κείμενο που κυκλοφορεί εδώ και ώρες στα social media ήρθε να καταδείξει με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο όλες τις παθογένειες αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, ψέγοντας όλους όσους φέρουν ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει αλλά και τη γενικότερη νοοτροπία μας ως χώρα.

Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε προς τι ο τόσος (δικαιολογημένος) «ντόρος»: 

Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο.

Λες ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής - μπασκετμπολίστας - προπονητής - διαιτητής κτλ και το 80% των ανθρώπων σου λέει δουλειά είναι ο αθλητισμός; Τι άλλη δουλειά κάνεις ;

Για αυτούς επαγγελματίες είναι ο Giannis, ο Σπανούλης, Φορτούνης και λοιποί άξιοι. Λες και αυτοί φύτρωσαν. Υποτίμηση από όλους και παντού. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

AD

Έχεις γυμναστική στο σχολείο, πας με τζιν, βάζεις μια φόρμα από πάνω την ώρα του μαθήματος και όλα καλά. Ο γυμναστής και μάθημά του είναι το ρεπό της ημέρας.

Πας 16-17-18 ετών και «πρέπει» να σταματήσεις να αθλείσαι γιατί «πρέπει» να διαβάζεις. Γιατί ο αθλητισμός σου «τρώει» χρόνο. Επειδή οι γονείς «ξέρουν» καλύτερα από κάθε ειδικό.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία παχύσαρκων και υπερηλίκων που καταστρέφει τις επόμενες γενιές. Που οι πολιτικοί (κάθε χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας, όλοι μεταπολεμικά) και οι ιατρικοί επιστήμονες, αποδεδειγμένα ένα χρόνο τώρα, θωρούν τον αθλητισμό περιττό. Επειδή έτσι. Σιγά μωρέ και τι έγινε; Πάτα 6, στείλε sms και αθλήσου. Επειδή εκείνοι, έβαζαν την φόρμα πάνω από το τζιν.

Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι, μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόρια και ένα σωρό επαγγέλματα. Όλα σε ένα τσουβάλι. Νούμερο ένα επικινδυνότητα οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός.

Ένα χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και τα τάμπλετ και όχι στα γήπεδα. Αθλούνται με το Wii. Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και νωρίτερα από την δική μας γενιά.

Πρώτοι υπεύθυνοι για όλο αυτό; Εμείς οι ίδιοι φυσικά. Οι άνθρωποι που τον υπηρετούν, επειδή τόσα χρόνια είμαστε βολεψάκηδες. Συμπέρασμα:

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει όσους τον υπηρετούν. Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το θ. Τον θεωρεί αλητισμό.