«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 – «Το εξήγγειλε στο και πέντε ο Μητσοτάκης» | PellaNews

«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 – «Το εξήγγειλε στο και πέντε ο Μητσοτάκης»

Στηρίζει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών έναντι μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ, το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά το μέτρο ως μέτρο που έρχεται με καθυστέρηση και αφού η ως τώρα πορεία του εμβολιασμού φάνηκε αναποτελεσματική.

Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, «η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα» και προσθέτει:

«Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει.

»Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι «δεν μπορώ να πάρω αρνητική θέση σε ότι ωθεί τον κόσμο στον εμβολιασμό άλλα δεν το έχω ζυγίσει ακόμα».

«Η γραμμή μου είναι ότι δεν παίζουμε με την πανδημία» τόνισε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον Σκάι 100,3 και ζήτησε εκ νέου στοιχειά σε ποια νοσοκομεία καταγράφονται οι περισσότερες απώλειες.