Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: "Ως Ευρωβουλευτής θα αγωνιστώ για τα συμφέροντα της Μακεδονίας μας!" | PellaNews

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: "Ως Ευρωβουλευτής θα αγωνιστώ για τα συμφέροντα της Μακεδονίας μας!"

Ερ. Μιλήστε μας για την απόφασή σας να είστε υποψήφια στις Ευρωεκλογές. Τι σας κινητοποίησε να πάρετε αυτή την απόφαση;

Απ. Μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη που θα καθορίσει, εν πολλοίς, την πορεία της Ευρώπης την επόμενη περίοδο, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη χώρα και τις ζωές μας. Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα, θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην Ευρώπη, τα κράτη-μέλη της, όλους μας. Είναι τα θέματα ασφάλειας, είναι η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι αποφάσεις για ανάπτυξη και χρηματοδοτικά εργαλεία και τόσα άλλα. Ήθελα να είμαι παρούσα σε αυτήν την μάχη για την χώρα μου. Άλλωστε στη ζωή μου έχω μάθει να μην φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες. Δύσκολες, αλλά αποφασιστικές. Έχοντας κάνει έναν μεγάλο κύκλο στη Βουλή, ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο πεδίο, καθώς πριν μπω στα κοινά, εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.
Μπαίνω στην μάχη των Ευρωεκλογών για να είμαι μια δυνατή και καθαρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, για μια Ελλάδα με ασφάλεια στην Ευρώπη. Και αυτό θα γίνει με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας, ώστε να πρωταγωνιστεί στη λήψη των αποφάσεων και με Ευρωβουλευτές που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν και θα αγωνιστούν για την αντιμετώπιση των ήδη ορατών δυσμενών επιπτώσεων της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα ζητήσουν η Ελλάδα να μην σηκώνει μόνη το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Μια τέτοια Ευρωβουλευτής θα είμαι, αν με τιμήσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους.

Ερ. Τι, κατά την άποψή σας, ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου;

Απ. Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ελλάδα Δυνατή και Ασφαλή μέσα στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα. Η ατζέντα είναι κοινή, όπως και οι αποφάσεις. Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης αφορά στην Ελλάδα, αλλά περνάει μέσα από την Ευρώπη, όπως και όλες οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της. Είναι ανάγκη οι πολίτες να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να συμμετέχουν στις εκλογές, ώστε να δυναμώσουν τη φωνή της Ελλάδας. Δεν υπάρχει περιθώριο αποχής ή χαλαρής ψήφου. Και έχουν ευθύνη για την επιλογή τους. Μέσα από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της ΝΔ και του ΕΛΚ, είμαι και εγώ έτοιμη να προσφέρω και να αγωνιστώ για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. 
Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, επιλέγοντας μια ισχυρή ΝΔ, στέλνουμε και ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα, ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής, ήρθε η ώρα η χώρα να αποκτήσει μια υπεύθυνη κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες.

Ερ. Πώς θα καταφέρετε να αποκτήσετε συμμάχους για τη χώρα μας στην Ευρώπη;

Απ. Η λέξη κλειδί είναι αξιοπιστία, μέσα από μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, σοβαρό και ισχυρό λόγο, χτίζουμε ήδη νέες συμμαχίες και είμαστε σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συμμεριζόμενοι από κοινού το όραμα για την Ευρώπη της καινοτομίας, της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών για όλους και της αλληλεγγύης. Το όραμα μιας Ευρώπης που σέβεται τους εθνικούς πολιτισμούς των λαών της, που σέβεται την ιδιοπροσωπία της και προστατεύει τα εξωτερικά σύνορά της. Οι «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα μας έφθασαν στο χείλος του Grexit και η ανευθυνότητά του έχει πλήξει την αξιοπιστία μας. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Να γίνει ξανά μια «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα. Η δυναμική εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι επιτακτική ανάγκη. Στρατευμένη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη στην μάχη των Ευρωεκλογών, γυρίζω την Ελλάδα από τη μια άκρη στην άλλη. Και ζητώ από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να μου δώσουν την ευκαιρία να μεταφέρω τη φωνή τους στην Ευρώπη. Δυνατά για την Ελλάδα και μαχητικά για τους Έλληνες.

Ερ. Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών;

Απ. Όλοι πλέον, από τον πρώτο καιρό εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, βλέπουν ότι είναι μια κακή, ετεροβαρής και εθνικά επιζήμια συμφωνία. Βλέπετε τι γίνεται με τα μακεδονικά προϊόντα που απειλούνται ευθέως και προκαλούν ανησυχία στους επιχειρηματίες, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας. Βλέπετε κάποιες φωνές που μιλούν για δήθεν μειονότητα στη χώρα μας. Απαράδεκτα, αλλά και επικίνδυνα πράγματα.
Θέλω όμως να διαβεβαιώσω όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, που με πόνο ψυχής είδαν την ανεξήγητη παραχώρηση από την κυβέρνηση Τσίπρα, προς τη γειτονική χώρα, δήθεν «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, πως η ΝΔ δεν θα καταθέσει τα όπλα. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως θα αναλάβει διεθνή καμπάνια ενημέρωσης για την πραγματική Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια. Ενώ πάντα, στην προσπάθεια να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της Συμφωνίας, έχουμε το όπλο του βέτο στην πορεία του βόρειου γείτονά μας στην Ε.Ε. Ως Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Μακεδονίας μας μέχρι κεραίας!

Καρφίτσα