Αυγενάκης στο Ν. Καβάλας: "Με εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας" | PellaNews

Αυγενάκης στο Ν. Καβάλας: "Με εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας"

Τον νομό Καβάλας επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο8 Σεπτεμβρίου, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο πλαίσιο των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδος, ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Το κλιμάκιο της ΝΔ συμπληρώνουν οι αν. Τομεάρχης Εξωτερικών - Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, Τομεάρχης Αθλητισμού - Βουλευτής Σερρών κα Άννα Καραμανλή, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης – Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος.

Τα στελέχη της ΝΔ πραγματοποίησαν επισκέψεις και συναντήσεις με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, του Εμπορικού Συλλόγου,Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Κολυμβητηρίου Καβάλας, καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και λοιπών Φορέων του νομού Καβάλας.Επίσης, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με την Δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως:«Για εμάς όμως δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των μεγάλων αστικών κέντρων και αυτή των χωριών και της υπαίθρου. Για εμάς, όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από το που ζουν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».

Όπως επεσήμανε:«Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε εσωστρέφεια την οικονομία συνολικά κι έχει εξουθενώσει τους πολίτες μέσω συνεχών φοροεπιδρομών, που πλήττουν περισσότερο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε αυτό το γκρίζο σκηνικό, αντιτείνουμε το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο που θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ, σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό των εξοντωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων.Οι θέσεις μας έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια και θα εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο κατά τη φετινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.».

Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών επισημαίνοντας: «Η συμφωνία αυτή είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν και αναδεικνύεται η ψευτιά της Κυβέρνησης και ο εμπαιγμός του Ελληνικού λαού.Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, όπως η παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου «Μακεδονικής» για την εθνότητα και τη γλώσσα. Μια απαράδεκτη εξέλιξη που θρέφει τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού και τον ενισχύει. Η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία. Θέλουμε λύση βασισμένη στην ειρήνη και σε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας.  Θέλουμε λύση που προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της ΝΔ στο νομό Καβάλας θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, στην Καβάλα με την κεντρική εκδήλωση της ΝΟΔΕ στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».