Βρούτσης: Γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί επταήμερης εργασίας | PellaNews

Βρούτσης: Γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί επταήμερης εργασίας

Απόλυτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Γιάννης Βρούτσης τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί από χθες για το θέμα της επταήμερης εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 247 στους 88,6. Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μίλησε για πανικό στον Πρωθυπουργό, αποκάλεσε αδίστακτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της σύμβασης 7ημερης λειτουργίας που παρουσίασε χθες ο κ. Μητσοτάκης καθώς όπως είπε από τη συνεννόηση εργαζομένων και εργοδοτών βρέθηκαν 400 θέσεις εργασίας.

Τόνισε επίσης ότι η Υπουργός Εργασίας αποδέχτηκε την εν λόγω σύμβαση, και κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να τοποθετηθεί επί του θέματος. Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι η ΝΔ αναφερόταν σε επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων και σε 5ήμερη εργασία των εργαζομένων. Σημείωσε ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε μια βιομηχανία να λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αποκάλεσε επίσης πολιτικό ψεύτη τον Αλέξη υποστηρίζοντας ότι με νόμο της ΝΔ ο κατώτατος μισθός θα αυξανόταν από το 2017, κάτι που έγινε τελικά το 2019.

Τέλος, σε σχέση με τη 13η σύνταξη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και μίλησε για απάτη υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το κοινωνικό μέρισμα του φθινοπώρου που το μοιράζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι όπως είπε η ΝΔ θα το ψηφίσει.

news247