Η ευσέβεια του Αντιπεριφερειάρχη και η εικόνα της συζύγου του | PellaNews

Η ευσέβεια του Αντιπεριφερειάρχη και η εικόνα της συζύγου του

Ο Ιορδάνης Τζαμτζης εκτός απο ενας δυναμικός και δραστήριος πολιτικός είναι ενας άνθρωπος ευσεβής με φόβου Θεού αλλα και ενας άνθρωπος που βρίσκεται διαρκώς κοντά στην Εκκλησία.

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος απο μικρό παιδί βοηθούσε ως "παπαδακι" στην εκκλησία του χωριού του ενω και ο Άγιος Καλλινικος ως επίσκοπος τότε Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

Ο ίδιος απο την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έστησε ενα μικρό "παρεκκλήσι" στο γραφείο του στο οποίο δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας.

Ασφαλώς στο "παρεκκλήσι" του Αντιπεριφερειάρχη υπάρχει και η εικόνα του Αγίου Καλλινικου, ενω δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας. Μάλιστα την εικόνα της Παναγίας με τον μικρό Χριστό αγιογράφησε η  σύζυγος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Σοφία Τζαμτζή. Η Σοφία Τζαμτζή εχει αγιογράφησει και εικόνα η οποία βρίσκεται στον Ιερο Ναο της Παναγίας της Μηλιωτισσας ενω και η ίδια όπως ο σύζυγος της Ιορδάνης Τζαμτζης είναι ιδιαίτερα ευσεβείς. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Ιορδάνης Τζαμτζης βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ενορία που πανηγυρίζει ενω όπως λένε και οι πιστοί ο Αντιπεριφερειάρχης πηγαίνει απο τους πρώτους στην εκκλησία.