Λ. Αυγενάκης: «Τέρμα η ασυλία της Αριστεράς - Όλοι κρινόμαστε επί ίσοις όροις» | PellaNews

Λ. Αυγενάκης: «Τέρμα η ασυλία της Αριστεράς - Όλοι κρινόμαστε επί ίσοις όροις»

«Είμαστε πολιτικοί και κρινόμαστε από την συμπεριφορά μας, από το ήθος μας. Επειδή ο κ. Τσίπρας είναι, κατά δήλωση αριστερός δεν είναι στο απυρόβλητο»,δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ και Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. ΛευτέρηςΑυγενάκης, στο «Ράδιο Κρήτη 101.5» με τον δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη.

 Βασικά σημεία της συνέντευξης του Γραμματέα της ΝΔ:

  Η συζήτηση στη Βουλήήταν για την δυσπιστία στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, για το πως διαχειρίζεται την εξουσία, για την ασεβή και ντροπιαστική συμπεριφορά του. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να την μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και να καλύψει τον κ. Πολάκη.

  Μετά τα «πολιτικά χαστούκια» που έφαγε ο κ. Τσίπρας, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Προσωπικές επιθέσεις στον κ. Μητσοτάκη, αυταρχισμός προς τον κ. Λοβέρδο, ακόμα σκληρότερους χαρακτηρισμούς για τον κ. Κυμπουρόπουλο. Μηδενισμός της αξίας και της ουσίας του Κοινοβουλίου.

  Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία πρόθεση να γίνεται συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο.Όμως, όταν προκαλείσαι με ένταση και επαναλαμβανόμενο ρυθμό, θα απαντήσεις. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να καταφέρεται εναντίον του πατέρα και της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μην επιτρέπει να γίνουν σχόλια γιατον πατέρα του και τον θείου του, και αναφέρομαι στις δηλώσεις του κ. Φοίβου Ιωαννίδη.

  Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να τάσσεται κατά του καπιταλισμού αλλά να κάνει «ζωάρα» και χλιδάτες διακοπές σε κότερα εφοπλιστών,αλλά επειδή είναι αριστερός να μην μπορεί κάνεις να το σχολιάσει!  Και μάλιστα αυτό να συμβαίνει 25 μέρες μετά από μια εθνική τραγωδία, ενώ θα έπρεπε να αφιερώσει χρόνο και να επισκεφθεί τραυματίες στα νοσοκομεία.

  Δεν υπάρχει ασυλία για την όποια Αριστερά υπάρχει στην εξουσία. Θα αξιολογείται και θα κρίνονται οι συμπεριφορές και οι ενέργειες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των Υπουργών του. Ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και έχει ευθύνη. Είμαστε πολιτικοί και κρινόμαστε επί ίσοιςόροις. Και θα κριθούμε και από τον ελληνικό λαό.