Μήνυμα του Λάκη Βασιλειάδη για την σημερινή ημέρα | PellaNews

Μήνυμα του Λάκη Βασιλειάδη για την σημερινή ημέρα

Με μια ανάρτηση σε λογαριασμό του στα social media ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα ενώ έστειλε και τις ευχές του προς τους εορτάζοντες.

Ο νεαρός βουλευτής Πέλλας δήλωσε:

14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου τα Γιαννιτσά θυμούνται με πόνο την Ομαδική Εκτέλεση του άδικου, βάρβαρου ομαδικού θανάτου, που έλαβε χώρα ενάμιση μόλις μήνα πριν την οριστική υποχώρηση του γερμανικού στρατού κατοχής από την πόλη.

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Εθνική Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, της συστηματικής εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών από περιοχές όπως ο Πόντος, η Ιωνία, η Καππαδοκία, η Βιθυνία κ.α. από την οθωμανική κυβέρνηση και τους εθνικιστές του κινήματος των Νεότουρκων.

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη διπλή Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, το ιερού συμβόλου της Χριστιανοσύνης που ευρέθη από την Αγία Ελένη και αργότερα ανακτήθηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ηράκλειο.

 Σήμερα θυμόμαστε με ταπεινότητα τους νεκρούς προγόνους μας και τις δοκιμασίες του ελληνισμού, ψάλλουμε το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου» και ευχόμαστε έτη πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες Σταύρους και Σταυρούλες.