Μητσοτάκης από Βέροια: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τα Σκόπια | PellaNews

Μητσοτάκης από Βέροια: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τα Σκόπια

Έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Βέροιας από τον κόσμο που είχε μαζευτεί για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που μίλησε σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης. «Εμείς εδώ στη Βέροια δεν δεχόμαστε το «Βόρεια Μακεδονία», μόνο το Βόρεια της Μακεδονίας» του φώναξαν οι κάτοικοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία στη Βέροια στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε το προηγούμενο τριήμερο στη Μακεδονία. Στο επίκεντρο της κριτικής του στην κυβέρνηση βρέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βέροια με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Ν. Παππά, Μανόλη Πετσίτη, αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών. 

 
«Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεσή της υποψηφιότητας του Π. Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές να «δείξουν την πόρτα στον κ. Τσίπρα».

Σκληρή ήταν η επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. κατά του Μεγάρου Μαξίμου καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο Πετσίτη και τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους λογαριασμούς του αλλά και τη σχέση του με τον κύπριο δικηγόρο ο οποίος συνδέεται με τον Ν. Παππά μέσω και του ταξιδιού στη Βενεζουέλα καθώς και με την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν» είπε τονίζοντας πως θα υπάρξει άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές που οδηγούν ακόμη και σε παραιτήσει στελεχών που τις διερευνούν. Στο σημείο αυτό ανέφερε πως η προσπάθεια της Κυβέρνησης να πλήξει την αξιωματική αντιπολίτευση με αναφορές στη διαπλοκή ουσιαστικά γυρίζει σε βάρος της.

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που βρέθηκε πάντα απέναντι στα άκρα» είπε υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε εμείς που για στενούς συνεργάτες μας, αποκαλύπτονται παράξενα πράγματα για ροή χρήματος για offshore από την Κύπρο, τις οποίες στήνουν οι δικηγόροι που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα πέσει και το τελευταίο φύλο συκής σε εκείνους που μας έλεγαν ότι έχουν μία άλλη ηθική, δεν υπάρχουν αυτά για την ΝΔ την παράταξη που έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε». Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σκληρές αναφορές εναντίον της κυβέρνησης για το σύνολο των χειρισμών της σε οικονομία και εθνικά θέματα: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία πολιτική αλλαγή, στις εκλογές που έρχονται θα δείξουμε την πόρτα στον κ. Τσίπρα.

Σε οχτώ εβδομάδες από σήμερα έχουμε εκλογές. Δύο τινά μπορούν να συμβούν, είτε θα έχουμε ευρωεκλογές μαζί με εθνικές, είτε ευρωεκλογές μόνες του. Στην δεύτερη περίπτωση οι ευρωεκλογές θα μετατραπούν σε εθνικές. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κινηθεί μέσα στην κοινωνία, είναι απομονωμένος μέσα στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα έκανε εκτενείς αναφορές στους χειρισμούς της ΝΔ στο σκοπιανό και ειδικά στις κινήσεις του κόμματός του εντός του κοινοβουλίου.
 
«Έρχομαι σε μία εποχή στην Μακεδονία όπου οι Μακεδόνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από μία κυβέρνηση που εμείς καταψηφίσαμε. Πού ήταν όλοι αυτοί που σήμερα υπερασπίζονται τους Μακεδόνες, όταν εμείς τους προειδοποιούσαμε όλους για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν απέναντι στην ιστορία;

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ και στη συνέχεια βρέθηκε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της πόλης, ενώ επισκέφθηκε και το Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας, που λίγο αργότερα επρόκειτο να εγκαινιαστεί.

δείτε όλο το ρεπορτάζ στο veriotis.gr