Μητσοτάκης: Κάνουμε το καλύτερο | PellaNews

Μητσοτάκης: Κάνουμε το καλύτερο

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στην πατρίδα μας δήλωσε

Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας. Αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του. Η μάχη συνεχίζεται. Αύριο περιμένουμε μία ακόμα πιο δύσκολη μέρα καθώς θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους.

Θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν- στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό- τις μεγάλες ζημιές από αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε πια και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις ώστε να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή. Φυσικά αυτές οι εκκενώσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συνεννόηση και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Γι’ αυτό και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όμως καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό και την αγανάκτηση πολιτών οι οποίοι έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. 

Έχουμε πια ένα νομοθετημένο πλαίσιο για κρατική αρωγή, που σημαίνει ότι όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τη φωτιά να γνωρίζουν ότι θα αποζημιωθούν, όπως θα αποζημιωθούν και οι παραγωγοί μας, είτε για την σοδειά τους είτε για κατεστραμμένα δέντρα.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως έχουμε ήδη εξασφαλίσει μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ, πόρους που πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας που έχει πότε υλοποιηθεί στη χώρα. Και αυτοί οι πόροι θα επενδυθούν με συνετό τρόπο για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. https://primeminister.gr/2021/08/05/27182