Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται εναν ηγέτη σαν τον Μητσοτάκη | PellaNews

Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται εναν ηγέτη σαν τον Μητσοτάκη

Στο παράδειγμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό αναφέρεται ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής του αμερικανικού δικτύου CNN, Φαρίντ Ζακάρια προκειμένου να περιγράψει τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών.

Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι η μεγάλη απήχηση των αριστερών απόψεων του Μπέρνι Σάντερς κυρίως στους νέους μπορεί να προκαλεί ενθουσιασμό αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα του δώσει και την αμερικανική προεδρία. Ο Φαρίντ Ζακάρια σημειώνει ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη με την απήχηση των ριζοσπαστικών αριστερών πεποιθήσεων του ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος τελικά στις εθνικές εκλογές υπέστη συντριπτική ήττα. 

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, στην Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πέσει από το 1/3 των ψήφων που συγκέντρωναν στην δεκαετία του 1990 στο 1/5 των ψήφων τα τελευταία χρόνια.  

Όπως αναφέρει εκείνοι που πέτυχαν σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον για την πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι οι πολιτικοί «που είναι φρέσκιοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας».  Στη συνέχεια τονίζει ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν υποψήφιο που είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους.