Οριστικό: Δεν παραιτείται η Μενδώνη | PellaNews

Οριστικό: Δεν παραιτείται η Μενδώνη

Ο Μητσοτάκης θα καλέσει τον Τσίπρα να αποκηρύξει στη Βουλή τις αθλιότητες.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Είναι οριστικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NEWPOST. Παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου παραδέχθηκε «επικοινωνιακή αστοχία» στη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός, την στήριξε από την πρώτη στιγμή με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός την θεωρεί καλή υπουργό και δεν είναι της λογικής του αποδιωπομπαίου τράγου που έχουν ακολουθήσει προκάτοχοι του για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις, όπως σας ενημέρωσε από χθες το NEWPOST .

Το δίλημμα ήταν της υπουργού που έχει αντιληφθεί ότι τα λεγόμενα της έριξαν λάδι στη φωτιά που είχε ανάψει κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησαν να συσχετίσουν τις καταγγελίες για παιδεραστία σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης από τον πρωθυπουργό και την ίδια. Η Λίνα Μενδώνη βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, και στο επίκεντρο μιας θύελλας αντιδράσεων με αίτημα την παραίτηση της. Δέχθηκε πυρά και εκ των έσω. Αιχμές ότι έχει «αντικειμενική ευθύνη» άφησε και η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη στο Action24.

Ο πρωθυπουργός ήθελε να εμφανιστεί στη Βουλή, την Πέμπτη, στη συζήτηση που ζήτησε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την τρέχουσα επικαιρότητα με καθαρό το τοπίο. Η υπουργός διαβεβαίωσε το Μαξίμου ότι συνεχίζει και το Μαξίμου επανέλαβε ότι τη στηρίζει. Οπότε πλέον το θέμα της υπουργού Πολιτισμού θεωρείται λήξαν από κάθε άποψη. Άτομο του στενού περιβάλλοντος της Λίνας Μενδώνη που δέχθηκε κριτική ότι έπαιξε τον ρόλο υποβολέα της στην καλοστημένη συνέντευξη τύπου απομακρύνεται από το υπουργείο Πολιτισμού για πρόβλημα υγείας.

«Όπλα» για την Βουλή

Το Μαξίμου εστιάζει πλέον στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τα κόμματα να τοποθετηθούν για τον εκχυδαϊσμό του δημοσίου διαλόγου και θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει τις ευθύνες του.Η αν.κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παρομοίασε το επίπεδο του διαλόγου με εκείνο που παρέπεμπε στις κρεμάλες του αντιμνημονίου. «Φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να ταυτίζουν μια ολόκληρη παράταξη με παιδοφιλία και κυκλώματα μαστροπείας» δήλωσε στον Παύλο Τσίμα στον ΣΚΑΪ. «Ο κ.Τσίπρας να έρθει στη Βουλή και να πάρει θέση για την ποιότητα των σχολίων και του δημόσιου διαλόγου αλλά και το hastag «νδ_παιδεραστές», αν αποκηρύσσει περιστατικά τύπου Τάνιας Ελευθεριάδου, αν τα καταδικάζει, αν θα υπάρξουν συνέπειες» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί εάν θα διαγράψει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Τάνια Ελευθεριάδου σε tweet της αναφέρθηκε σε ΜΚΟ που «φέρεται να συνδέεται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και να «ψώνιζε» προσφυγόπουλα για τον Λιγνάδη».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι τέτοιου είδους απόψεις περί εμπλοκής της κυβέρνησης με κυκλώματα παιδεραστίας αποτελούν προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος.

Οι αλλαγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει στη Βουλή τους βασικούς άξονες των αλλαγών και νομοθετικών ή θεσμικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του MeToo. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής λιβάνιος έστειλε χθες επιστολή στα υπουργεία με την οποίαν ζητάει μέχρι σήμερα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τυχόν κενά που έχουν διαπιστώσει ώστε να ληφθούν υπόψιν στον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με την προστασία από την σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βεβαίως την παιδεραστία.

Αυστηροποίηση ποινών

Μέσα στις αλλαγές που εξετάζονται είναι η «διόρθωση» του Ποινικού Κώδικα όσον αφορά ειδικά στα ανήλικα θύματα. Εξετάζεται η αυστηροποίηση των ποινών των θυτών και επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων καθώς τα θύματα στην συντριπτική πλειονότητα τους αποφασίζουν να μιλήσουν ακόμη και στους οικείους τους μετά από πολλά χρόνια κουβαλώντας αυτό το τραύμα μέσα τους με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει στην ψυχική ισορροπία τους και τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Ήδη έχουν ληφθεί 13 πρωτοβουλίες στο χώρο του αθλητισμού με πρωτοβουλία του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου ενθάρρυνε και στήριξε τη Σοφία Μπεκατώρου να κάνει την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση η οποία στάθηκε αφορμή για να ανοίξουν τα στόματα.

Θα υπάρξουν κώδικες δεοντολογίας, τηλέφωνα αναφοράς ώστε τα θύματα να ξέρουν ότι θα βρίσκουν εκεί την άμεση προστασία και στήριξη που χρειάζονται κι άλλες δράσεις.

Πηγή: newpost, sdna.gr/newsroom