Πυρ και μανία η Θεοδώρα Τζάκρη:Ρωτάει τον λόγο που μένουν κλειστά τα σχολεία | PellaNews

Πυρ και μανία η Θεοδώρα Τζάκρη:Ρωτάει τον λόγο που μένουν κλειστά τα σχολεία

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθεί για τον λόγο που μένουν κλειστά τα σχολεία στην Πέλλα. 

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Πέλλα.

Η Κυβέρνηση υποχρεούται να μας ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα της πανδημίας στον τόπο μας.

 Κατέθεσα Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) στην Υπουργό Παιδείας και στον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητώ να μου απαντήσουν με βάση ποια επιδημιολογικά δεδομένα αποφασίστηκε αρχικά να ανοίξουν τα σχολεία στην Πέλλα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, η ΠΕ Πέλλας κατέγραφε 70 ημερήσια κρούσματα, απόφαση η οποία ανατράπηκε λόγω της αντίδρασης των δημάρχων και εμού προσωπικά.

Στη συνέχεια εν τω μέσω της νυκτός της 16ης Σεπτεμβρίου και ενώ η ΠΕ Πέλλας κατέγραφε 5 κρούσματα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, τα σχολεία δεν άνοιξαν την 17η Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά την νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων που είχε ανακοινωθεί για τα σχολεία της Πέλλας μετά την πρώτη αναβολή.

Τελικά, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση, τα σχολεία στην Πέλλα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ χθες η ΠΕ Πέλλας δεν κατέγραφε κανένα κρούσμα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ! 

Επίσης ζητώ με την ΑΚΕ, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να μου ενεχειρίσουν τα συναρμόδια Υπουργεία όλα τα σχετικά έγγραφα για τα επιδημιολογικά δεδομένα, επί των οποίων στηρίχθηκαν οι ειλημμένες αποφάσεις.

Περιμένω οι Υπουργοί να απαντήσουν στο αίτημά μου με σοβαρότητα. Αρκετά με τις παλινωδίες.
Οι πολίτες της Πέλλας δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια.