Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την Agro-U | PellaNews

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την Agro-U

Δήλωση του Λακη Βασιλειάδη για την συνάντηση του με την Agro - U

Σήμερα με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου η Κυριακή Χατζηγεωργίου και ο Κυριάκος Νικολαΐδης, η ομάδα πίσω από την Agro-U, μια διαδικτυακή υπηρεσία που φιλοδοξεί να συνδέσει αγρότες με άτομα που αναζητούν εργασία στον πρωτογενή τομέα.

Η πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο, φιλοξενεί σήμερα αιτήσεις από 36 περιφερειακές ενότητες όλης της χώρας, για μόνιμη ή εποχιακή εργασία γης. Στόχος της Agro-U είναι να συνδέσει την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας, ειδικότερα φέτος όπου λόγω της πανδημίας η διαδικασία εύρεσης συνεργατών είναι πιο δύσκολη από ποτέ.

Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν έως τον Ιούνιο, καθώς οι ιδρυτές αναγνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης απειλούν τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών, η συγκομιδή των οποίων γίνεται κυρίως από εισαγόμενο εργατικό δυναμικό. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει μαζί με συναδέλφους Βουλευτές, αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει η Κυβέρνηση για την αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού σε εργασίες γης.

Χαίρομαι κάθε φορά που γνωρίζω νέους ανθρώπους που προέρχονται από αγροτικές οικογένειες -ο Κυριάκος μάλιστα είναι συντοπίτης μας από την Παναγίτσα- που με όρεξη, αλλά και νέες ιδέες, αποφασίζουν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα, εισάγοντας καινοτόμες μεθόδους και νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες, στις πλάτες των οποίων στηρίζεται η ελληνική οικονομία.