Την Τρίτη στο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA- Υπογράφεται το μνημόνιο | PellaNews

Την Τρίτη στο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA- Υπογράφεται το μνημόνιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς το περιβοητο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης και των επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα υπογραφεί την ερχόμενη Τριτη.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, του πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Tζεφεριν και του αντιπροεδρου της FIFA και πρόεδρου της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ. Μάλιστα ο κ. Κλαρκ έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας και την αύξηση των εσόδων στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheToc  tο Μνημόνιο θα αφορά 4 τομείς:

α) Οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου, αλλαγή στον τρόπο εκλογής της ΕΠΟ κλπ

β) Μέτρα κατά της βίας

γ) Μέτρα κατά της χειραγώγησης αγώνων, στοιχημα κλπ

δ) τρόπος ορισμού διαιτητών. 

Σϋμφωνα με τις ίδες πληροφορίες στόχος είναι επικεφαλής της διαιτησίας να αναλάβει ξένος και μάλιστα πρόσωπο υψηλού κύρους. Την ίδια στιγμή, πηγές απο το Μέγαρο μαξίμου σημειώνουν πως η ποινή για τους παραβάτες θα φθάνει ακόμη και στον αποκλεισμό από τις ευρωπαικές διοργανώσεις.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε δύο ταξίδια εκτός Ελλάδας προκειμένου να συναντήσει τους επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη στο Μαξίμου βρέθηκαν οι Βαγγέλης Γραμμένος και Πετρ Φούσεκ, έχοντας συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας, Γιωργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει αναλάβει τις συναντήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης με τους διεθνείς αξιωματούχους για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίορου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο υπερσύμβουλος της Ομοσπονδίας συζήτησαν για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πολλές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα περάσουν μέσα από την Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ότι ο 57χρονος Τσέχος πρώην Γενικός Γραμματέας της τσέχικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σάλας, βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 ως απεσταλμένος της FIFA και γνωρίζει τις παθογένειες και τα προβλήματα του ελλγηνικού ποδοσφαίρου.

πηγή:thetoc.gr